„Kuća mira“- centar za povratnike u fazi je završnih radova

Piše: fra Joso Oršolić

Projekt koji se već par godina realizira, napose uz pomoć vlade Republike Hrvatske Kuća mira“- centar za povratnike u fazi je završnih radova. Naime, nakon prve faze grubih radova, pokrivanja i izrade betonski ploča, prošle zime i ovog proljeća je urađeno žbukanje svih zidova, voda i grijanje. Sada su na redu radovi uređenja podova tj. pločice, postavljanje unutarnje stolarije, rasvjete i sanitarija, te vanjska fasada.

Ovaj centar uz ambulantu, knjižnicu i čitaonicu te mjesto susreta manjih skupina od prošle godine pod svojim krovom priprema prostor za I.M.I.C.-Zajedno. Međunarodni multireligiozni i interkulturalni centar je za područje Bosanske Posavine koji vodi fra Marko Oršolić sa središtem u Sarajevu.

S tom nakanom 22. svibnja 2008. prostorije «Kuće mira» i IMIC-a je pregledao i gospodin Jovo Turanjanin, minstar vjera Republike Srpske. U razgovoru s fra Markom i župnikom potvdio je da će uz već pruženu pomoć još dodatno pomoći da se radovi na uređenju ovog za naš kraj važnog centra, privedu kraju.

Planirani radovi su u lipnju i srpnju, a otvaranje «Kuće mira» se predviđa za 3. kolovoza 2008. godine.

  • Otvorena "Kuća mira" u Hrvatskoj Tišini Otvorena "Kuća mira" u Hrvatskoj Tišini
  • Uskoro otvaranje "Kuće mira" Uskoro otvaranje "Kuće mira"