Ministar Čordaš u poplavljenim selima župe Tišina

Ministar za izbjegla i raseljena lica RS Davor Čordaš prilikom današnjeg posjeta župi Tišina najavio hitnu pomoć ugroženom stanovništvu

Piše: Željko Brandić

Danas, 27. svibnja 2014. godine poplavljena naselja župe Tišina obišao je ministar za izbjegla i raseljena lica RS Davor Čordaš. Zajedno sa predsjednikom MZ Donji Hasić Mijom Brandićem i njegovim suradnicima, ministar je obišao sva sela župe Tišina i osobno se uvjerio u razmjere ove katastrofe.

Ministar Čordaš izrazio je solidarnost sa svima koji su pogođeni ovom katastrofom i najavio žurnu i maksimalnu pomoć u saniranju nastalih šteta na stradalim područjima. Stanovništvu na poplavljenom području župe trenutno su najpotrebniji pokrivači, posteljina, ležajevi za spavanje, odjeća, obuća... i ta pomoć će se hitno dostaviti, najavio je Čordaš.

Kako bi se posljedice poplave maksimalno reducirale, ministar je najavio i pomoć u vidu aparata za sušenje zidova. Poručio da će država osigurati i građevinski materijal te obnoviti kuće svima koji su ostali bez svoga doma.

(Mija Brandić)

Obavijest

!

Pozivaju se svi mještani poplavljenih sela župe Tišina koji do sada nisu bili u mogućnosti doći i obići svoje kuće, da što hitnije dođu i započnu s uklanjanjem štete nastale kao posljedica poplave. Oni koji ne mogu doći moraju ekipama na terenu na bilo koji način omogućiti ulazak u zaključane kuće, u protivnom će se u njih ulaziti na silu, u nazočnosti policije. Kuće se moraju očistiti i dezinficirati kako bi se spriječila_pojava epidemija!

Opširnije informacije: Tel. +385 91 220 8875 (Mija Brandić)

Stožer za obranu od poplava, 27.5.2014. god.

Fotogalerija

  • Donji Hasić, 17.5.2014. Donji Hasić, 17.5.2014.