Humanitarna pomoć iz Beča za župu Tišina

Kućanski aparati (4 perilice rublja, dvije hladnjak/zamrzivač kombinacije i 1 mikrovalna pećnica namijenjeni su isključivo najugroženijim kućanstvima u župi Tišina, odnosno osobama koji nemaju nikakvu mogućnost kupiti ih.

Piše: Željko Brandić

Bez ikakve namjere hvaliti sebe: ovo je samo informacija za sve koji žele pomoći čovjeku u nevolji, i dokaz kako to, ponekad, i nije tako teško. Potrebna je samo dobra volja!

Već dugi niz godina radim u tvrtki koja se bavi prodajom kućanskih aparata. Nakon povratka iz Hasića, gdje sam boravio u danima neposredno nakon poplave, na um mi je došla misao da pozovem sve dobavljače/partnere od kojih moja firma kupuje kućanske aparate (perilice rublja, hladnjake, zamrzivače...). Uljudno☺ sam ih zamolio da pokazu svoju "velikodušnost" i da svaki od njih (dobavljača) donira barem jedan aparat.

Većina ih se i odazvala pozivu, i danas, 13.6.2014. iz Beča za Hasić kreće transporter s prvom pošiljkom koja se sastoji od 4 perilice rublja (1 Electrolux, 2 Beko i 1 Whirlpool), dvije hladnjak/zamrzivač kombinacije (Whirlpool) i 1 mikrovalne pećnice (donator je firma Gorenje). Dakle u prvoj pošiljci je 7 aparata, a u školu u Donjem Hasiću će stići oko 18 sati.

Aparati su namijenjeni cijeloj župi Tišina, i to isključivo najugroženijim kućanstvima, odnosno osobama koji nemaju nikakvu mogućnost kupiti ih.

Slijedeća pošiljka trebala bi se sastojati od aparata firmi Siemens, Bosch, Miele, Bauknecht, Liebherr... I ta pošiljka će ubrzo krenuti u župu Tišina.

Ah, da! Zaboravio sam reći da me cijela ova priča oko aparata nije koštala niti jednog centa, jedino je uzela nešto vremena - za telefoniranje i razgovor s donatorima i ljudima iz Crvenog križa i Hrvatske Katoličke misije u Beču.

Eto, sve što je potrebno da bi se pomoglo čovjeku u nevolji je - malo vremena. Otprilike pola sata!

Zahvala mojim prijateljima Richardu Haasu i Hosseinu Hashemiu za dopremu aparata u skladište Hrvatske katoličke misije, kolegama Helmutu Bergeru i Paulu Josztu za sudjelovanje u akciji. Također, zahvala gospođi Anđelki Krolo, mojoj suprugi Mari i sinu Benjaminu za potporu koju su davali tijekom cijele akcije! I na kraju, jedno veliko hvala gospodinu Franji Blaževiću koji će aparate (besplatno!) dostaviti tamo gdje treba!