Čovjek, kako to gordo zvuči!

Hrvatski ''Sokolovi'' očistili crkvu u Bosanskom Šamcu

U poplavom pogođeni Bosanski Šamac danas su, kao potpora civilnim institucijama i radi pomoći ugroženom stanovništvu, stigli i umirovljeni pripadnici 5. gardijske brigade Hrvatske vojske ("Sokolovi")_iz Vinkovaca. U pomoć ih je pozvao dr. Anto Blažanović Didi, a Sokolovi su se spremno odazvali pozivu!

Piše: Željko Brandić

Bosanski Šamac, 2.6.2014. - U Bosanskom Šamcu, iako se voda povukla, situacija je i danas daleko od normalne. Razmjere katastrofe u ovome gradu vidljive su i dva i pol tjedna poslije. Blato, mulj, polomljeni namještaj, polupana stakla i smeće na sve strane.

Sve ono što je nekada krasilo taj gradić uz rijeku Bosnu i rijeku Savu, toga više nema.

Koliko dugo će mještani ovu apokaliptičnu sliku gledati?

Upravo to pitanje postavili su si i umirovljeni pripadnici 5. gardijske brigade Hrvatske vojske ("Sokolovi") iz Vinkovaca.

Svjesni situacije, i ne razmišljajući mnogo, Sokolovi su krenuli u akciju. Lokacija: Bosanski Šamac. Zadatak: pomoći civilnom stanovništvu!

Prvi zadatak, čišćenje katoličke crkve Presvetog Srca Isusova u Bosanskom Šamcu, obavljen je u najkraćem roku!

Sada se, na veliku radost svih vjernika a posebno župnika vlč. Janjića, u crkvi i oko nje sve sjaji, a šamačka zvona opet zvone i pozivaju vjernike na molitvu!

Što reći?!

Kapa dolje SOKOLOVI! Bog neka nagradi Vas i Vaše obitelji za svako dobro koje ste učinili!

Osobine koje ste svi Vi danas pokazali su prije svega čovjekoljublje, a onda i dobronamjernost, nesebičnost, odlučnost, osjećajnost, plemenitost, poštenje, prijateljstvo, srdačnost, stručnost, širokogrudnost, uviđavnost, velikodušnost... Takvi ste bili devedesetih, a ništa se nije promijenilo ni danas!_Momci, vi ste ponos Hrvatske i promicatelji istine o hrvatskom čovjeku i njegovoj dobroti!

Hvala Vam SOKOLOVI naši, od srca Vam hvala!

Vlč. Janjić ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Bosanskom Šamcu (snimljeno 28.5.2014.)