Akcija prikupljanja pomoći po Australiji se nastavlja

Do sada se uspjelo prikupiti preko 160.000 dolara, što je za svaku pohvalu. Iz ovoga se vidi da Australijski Hrvati imaju veliko srce i da nisu zaboravili svoju domovinu!

Piše: Mišo Perak

Nedavno smo pisali da  fra Joso Oršolić, ravnatelj humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“, boravi u Australiji gdje u sklopu humanitarne akcije „Dani Kruha svetog Ante“ prikuplja pomoć za sve stradale u poplavama.

Po izvještaju našeg posavljaka i dugogodišnjeg radnika, a danas umirovljenika u Australiji gospodina Pere Domazeta, ova akcija je vrlo plodonosna i još uvijek traje u svim dijelovima ovog dalekog kontinenta.

Po njegovom saznanju do sada se uspjelo prikupiti preko 160.000 dolara što je za svaku pohvalu. Iz ovoga se vidi da Australijski Hrvati imaju veliko srce i da nisu zaboravili svoju domovinu, kazao je gospodin Domazet za naš portal. Često puta mediji  to drugačije tumače, ali ovo su činjenice i u njih treba vjerovati.

Kako nas gospodin Domazet obavještava danas je služena sveta Misa u jednoj od tri velike crkve u Sydneyu.
Za narednu subotu 28. srpnja 2014. se planira hodočašće vjernika u naselje Berrimma koje je udaljeno od Sydneya nekih 120 km. Tamo postoji jedna velika izgrađena nacionalna katolička crkva u kojoj postoje izgrađene sve nacionalne kapelice u različitim stilovima pa tako i Hrvatska koja liči na crkvu iz Međugorja.

Tamo će se slaviti sveta Misa, a potom će se obilaziti i razgledati druge kapelice. Zatim će se hodočasti jednoj stijeni kojoj se nalazi Isusov grob pored kojega stoji Majka Božja Marija. Da bi se došlo do te stijene ići će se putićem kroz jedan šumarak gdje su po drveću postavljene postaje Križnog puta što je nešto posebno za čovječje oko.

Sljedeće nedjelje 29. lipnja 2014.  to jest na blagdan Sv Petra i Pavla po povratku s hodočašća planirano je misno slavlje u drugoj većoj crkvi u Sydneyu, dok je idući petak planirano misno slavlje u trećoj  crkvi u Sydneyu . Za napomenut je da je to jedna starija i prva kupljena crkva u Sydneyu koja nosi ime crkva svetog Ante. Zapravo je tu i trebalo biti održano prvo misno Bogoslužje ali je došlo do  izmjene.

Tako će poslije ovih nekoliko tjedana fra Joso nastaviti svoje putovanje i prikupljanje pomoći po ostalim gradovima daleke Australije gdje se i dalje  očekuje veliki odziv i solidarnost naših ljudi koji tamo borave.

  • Humanitarna zabava u Sydneyu za žrtve poplava Humanitarna zabava u Sydneyu za žrtve poplava
  • ST. JOHN PARK I TIJELOVO-BRAŠANČEVO U SYDNEYU ST. JOHN PARK I TIJELOVO-BRAŠANČEVO U SYDNEYU
  • AUSTRALIJA POMAŽE HRVATIMA I SVIM LJUDIMA BOSNE I HERCEGOVINE AUSTRALIJA POMAŽE HRVATIMA I SVIM LJUDIMA BOSNE I HERCEGOVINE
  • Dani Kruha svetog Ante u Australiji Dani Kruha svetog Ante u Australiji
  • DANI KRUHA SV. ANTE U AUSTRALIJI DANI KRUHA SV. ANTE U AUSTRALIJI