Sany i Dyalli - atrakcija u NK "Mladost" Hasić

Za NK Mladost iz Hasića u sezonama 1976/77. i 1977/78. godina, u okviru natjecanja u brčanskoj međuopćinskoj ligi, igrali su i nogometaši - stranci!

To su, istovremeno, bili i prvi stranci - nogometaši na prostorima bivše države. Najpoznatiji i najpopularniji bio je vođa napada Antonio Sany iz Guineje Bisao, koji je za momčad Mladosti postizao više od polovice golova. Lijevo krilo igrao je Dyalli Abdulai iz Senegala. Povremeno, vrata Mladosti čuvao je Raphaell de Pina, koji je do dolaska na studije u bivšu Jugoslaviju, bio vratar reprezentacije Etiopije. Za Mladost ponekad je igrao i Viktor Lopez iz Kostarike.

Sany i Dyalli su i službeno bili registrirani, a Raphaell i Viktor nastupali su na ljetnim turnirima i prijateljskim utakmicama, jer su nogometni propisi bivše Jugoslavije dozvoljavali nastup samo dvojice stranaca u prvenstvenim susretima.

NK Mladost Hasić, utakmica u Donjoj Slatini | Stoje (s lijeva na desno): Peka, Bufalo, Pincilo, Sarka, Džokej, Klebara, Sićo, Mija. Čuče (s lijeva na desno): ?, ?, Srećo, Cecin, Paško, Sany