Ostali sportovi u Hasiću - crtice

Mišić Marka Mladen je bio jedini uspješan rukometni igrač iz Hasića. Igrao je za Rukometni klub „Šamac“, a bio je tražen od više prvoligaških klubova. Ipak je prevagu odnijela prva ljubav hasićkih mladića - odbojka.

Najbolji bacači kugle na općini su bili Vučković Bartola Jozo, a zatim Božić Ilje Anto; Mišić Ilije Mato i Katić Marka Josa.

Prvi teniski meč na, samo za tu prigodu uređenom, terenu na odbojkaškom igralištu kod čitaonice, odigrali su 1989. godine Mišić Marka Mladen i pok. Brandić Ive Niko „Nita“. Meč je trajao sat i pol. Pobijedio je Mišić Mladen u dva seta sa rezultatom 6:4; 6:3. Meč je promatralo desetak radoznalaca. Ova dva Hasićana, te Dragičević Mate Nenad „Nešo“, bili su najbolji tenisači u Hasiću. Nastupali su na teniskim terenima u Posavini, a najviše su igrali kod Martinović Pive u Mahali. Kasnije je Mladen Mišić kao član TC Uster, postizao zapažene rezultate na turnirima u Švicarskoj (Zürich) i Lihtenštajnu (Vaduz).

Mikić Ðure Mato bio je godinama najbolji skakač u dalj i u vis na općini. Učestvovao je na više turnira širom bivše Jugoslavije.

Mikić Mato i Katić Nike Ilija „Iljko“ bili su najbolji trkači na kratke staze na općini. Takmičili su se na omladinskim smotrama. Katić je bio najbrži nogometaš u bivšoj Jugoslaviji.

Najbolji šahisti u Hasiću su:

1. Mišić Peje Luka „Brale“ (jedini je pobijedio tadašnjeg prvaka Jugoslavije, velemajstora Svetozara Gligorića, na turniru u Bosanskom Šamcu 1955.

2. Sarić Marka Pejo „Inspektor“

3. Brandić Marka Pejo

Najbolji kuglači u Hasiću su:

1. Matuzović Mato „Vabec“ - bio je omladinski prvak BiH

2. Mišić Mate Jela - prvak BiH za žene

Najbolji u „seoskom kuglanju“ na improviziranim kuglanama kod gostionica:

1. Ević Jose Anto „Togo“

2. Ević Jose Luka „Kas“

Najbolji sportaši oba Hasića svih vremena:

1. Mikić Ðure Mato

2. Božić Ilije Anto

3. Katić Nike Ilija „Iljko“

4. Blažanović Ante Ivo „Sudica“

Prvak u nošenju vreća „žujara“ je bio Sarić Mato „Matosara“. Puno vreća mogao je ponijeti i Dragičević Jose Ilija „Ličko“.

Svojevrstan „sportista“ bio je i Sarić Pero „Peran“. On je bio prvak u cijepanju drva (najviše je iscijepao drva u Posavini), te u pješačenju na duge pruge. Kao usput bilo mu je pješice, obično slijedeći željezničke tračnice, otpješačiti u Doboj ili Banja Luku. Često je znao u te gradove goniti stoku za račun gazda. Sudbina se poigrala sa putnikom po tračnicama - u Zagrebu ga zgazio vlak.

Najbolji igrač klikera u Donjem Hasiću bio je Dragičević Mate Nenad „Nešo“ i Meščić Ilije Niko „Škico“.