Obnoviteljska skupština i obnova stadiona nogometnog kluba "Hasići"

Obnoviteljska skupština

Na inicijativu ljudi koji su se vratili u Hasiće, Donji i Gornji Hasić, kao i na poticaj onih koji vole svoj Hasić a privremeno žive i rade u dalekom svijetu, u ponedjeljak 14. kolovoza 2006. je sazvana skupština na kojoj je predložena i izabrana nova uprava kluba koji će imati ime NK "Hasići" - Donji i Gornji Hasić.

Glavni cilj ove skupštine, iako se zakasnilo s natjecanjem u ovoj polusezoni i sezoni, jest da se konačno krene s uređenjem okoliša ili točnije s raščćavanjem nogometnog igrališta koje je u vremenu rata i poslije rata postala jedna ogromna deponija smeća i velika opasnost za cijelu okoliš.

Raščišćavanje nogometnog igrališta

Zato se uprava kluba i mještani Hasića odmah odlučili početi s uređivanjem igrališta i dolaznog puta. Tako je 18. i 19. kolovoza 2006. kamionima i bagerima firme "Ušće Bosne" s igrališta odvezeno preko sedamdeset kaminona smeća. U čišćenju igrališta najviše se angažirao Ivo Ević Ante zvani "Labud", a načelnik općine Mirko Lukić je obećao snijeti troškove kao i nasuti novi sloj zemlje. Vrijednost radova je oko 10.000 KM.

Sada to više nije prostor za nečije smeće nego prekrasan i lijepo očišćen komad naše zemlje koji će uskoro vrijednim zalaganjem mještana postati pravi teren za one koji vole nogomet.

Slike govore sve!

A oni koji žele i mogu pomoći pozivamo da nam pomognu u uređenju našeg i vašeg Hasića, naše i Vaše Posavine, naše i vaše sredine! Dođite da zaigramo i zapjevamo zajedno u Hasiću!