Započelo obilježavanje 40. obljetnice svećeništva don Mije-Miše Blažanovića

U njemačkom mjestu Ellhofen, uz nazočnost mnogobrojnih župljana i gostiju, svetom misom zahvalnicom započelo je obilježavanje 40. obljetnice svećeništva don Mije-Miše Blažanovića. Ubrzo slijedi još jedna, nadamo se još veća i jošljepša proslava – ona u njegovom rodnom Donjem Hasiću!

Kao izraz zahvale Gospodinu i svima koji su mu pomagali na putu do svećeništva i tijekom svećeničkog djelovanja, u nedjelju 1. srpnja 2018. u njemačkom gradiću Ellhofenu svetom misom zahvalnicom don Mijo-Mišo Blažanović obilježio je 40. obljetnicu svoga svećeništva.

Na svetoj misi okupilo se mnoštvo vjernika, bilo je tridesetak ministranata, a misno slavlje svojim je pjesmama uveličao crkveni zbor. Svečanu propovijed je uputio bivši generalni vikar. Od kolega svećenika uz ostale je koncelebrirao i voditelj Hrvatske katoličke misije u Heilbronnu fra Radovan Ćorić. Pozdravne govore održali su predstavnik evangeličke crkve i gradonačelnik u ime općinskih zastupnika. Proslavi je nazočilo i nekoliko Hasićana: Ðuro Blažanović (Iljin) s obitelji, Ivica Blažanović (Stjepin) s obitelji, te još neki sunarodnjaci kao predstavnici HKD Napredak. Nakon misnog slavlja slijedio je domjenak.

Bio je to veličanstveni događaj koji će svima prisutnima ostati u lijepom sjećanju, a u nastavku donosimo nekoliko slika s proslave, kao i kratki video zapis.

Proslava u Ellhofenu ujedno je i uvod u još jednu, nadamo se i veću i ljepšu proslavu koja će se održati u nedjelju 15. srpnja 2018. na platou ispred kapelice svetog Ante u Donjem Hasiću, s početkom u 11 sati. Propovijed na svečanoj svetoj misi izreći će prof. dr. Niko Tunjić, direktor Salezijanske gimnazije u Rijeci.

Za organizaciju obilježavanja don Mišine 40. obljetnice svećeništva u Donjem Hasiću zaduženi su gosp. Marijo Sović (Janje r. Blažanović suprug), Mijo Brandić Mija, Dragica (r. Mišić) Fuglinski, te župnik fra Stjepan Živković. Sveta misa zahvalnica započinje u 11 sati, a poslije mise bit će organiziran domjenak i druženje uz zakusku. Kolektu i donacije don Mišo će darovati za neke projekte u mjesnim zajednicama u Donjem i Gornjem Hasiću.

Don Mijo Blažanović

Don Mijo Blažanović

Don Mijo Blažanović Mišo rođen je 26.2.1950. godine u Donjem Hasiću, od oca Ante i majke Ane rođene Barišić.

1965. godine, u dobi od 15 godina, odlazi u Rijeku gdje pohađa Salezijansku klasičnu gimnaziju, a školovanje je nastavio na teološkom fakultetu u Zagrebu.

Za svećenika je zaređen 25.6.1978. u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije po rukama kardinala Franje Kuharića. Mladu misu proslavio je 6.8.1978. u župnoj crkvi u Hrvatskoj Tišini.

23.2.1992. imenovan je za župnika u Wimmentalu (Njemačka), gdje već 26 godina predano naviješta radosnu vijest i služi bližnjima.