Uskrs u Donjem Hasiću 2018.

Piše: Željko Brandić

U nedjelju, 1. 4. 2018. u osnovnoj školi u Donjem Hasiću održana je zajednička proslava Uskrsa. Proslavi je nazočilo stotinjak Hasićana, onih koji žive u Hasiću ali i mnogi Hasićani i prijatelji Hasića pristigli iz cijele Europe.

Druženje i zajednička proslava Uskrsa započelo je oko 14 sati tradicionalnim tucanjem jaja ("Tucijada") na ćuprici u Blažanovića kraju.
Takmičenje je i ove godine okupilo mnogo takmičara, koji su u nadmetanju mogli koristiti isključivo kokošija (i isključivo hasićka) jaja, što je bio jedini uvjet takmičenja.

Pobjednik ovogodišnje "Tucijade" proglašen je u večernjim satima, na velikom druženju u osnovnoj školi, kada je održano finale takmičenja. Najjače i najtvrđe jaje imao je Damir Blažanović. Drugoplasirani je bio Vladimir Blažanović.

Blagdansko druženje Hasićana proteklo je u lijepom i ugodnom ozračju, uz jelo (uskrsnu zakusku) i piće,  a sve prisutne zabavljali su mladi glazbenici Luka Lučić i Hasićanka Matea Meščić, kojima i ovim putem zahvaljujemo na odličnom koncertu i velikom srcu!

Vesela ekipa, dobra glazba i, naravno, savršena zakuska, stvorili su iznimno toplu i ugodnu atmosferu, plesalo se i pjevalo do kasnih sati.

Sve u svemu, bilo je prekrasno, ambijent je bio odličan, i nadamo se kako će i u budućnosti biti još više ovakvih druženja!

U nastavku pogledajte foto-galeriju sa 95 slika snimljenih na zajedničkoj proslavi Uskrsa:

Video