Susret nakon 38 godina

Već dugo traje razmjena porukama, telefonski dogovori i konačno susret nakon toliko godina. Školski kolega iz šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole u Bosanskome Šamcu, Mijo Blažanović navratio je k nama u Zagreb da obnovimo uspomene.

Mijo Blažanović i Ruža Sarić Š.

Mijo Blažanović i Ruža Sarić Š.

Sjetili smo se mnogih suučenika Hasićana, Šamčana, Grebničana, Kruškovljana, Crkvinjama, Škarićana, Pisarevčana, Tišinjana, jedan je bio i iz Batkuše...

Naravno, bilo je lijepih i manje lijepih uspomena na spomenute kolege i na tadašnje naše nastavnike.

Život je odnio Miju, ili kako smo ga mi zvali Mišo (a ime je dobio po ocu svoje pokojne majke Ane kojega nije upamtio – poratna priča), iz Blažanovića sokaka pokraj Žendraga iza završene osmoljetke, na školovanje u Rijeku, Zagreb, Rim...

Svoju svećeničku službu vršio je u raznim mjestima Lijepe naše, a skrasio se duže vrijeme u Njemačkoj.

Svojem Hasiću ostao je uvijek vjeran pomažući župi u različitim prigodama. Lijepo mi je bilo čuti kada je rekao da ne prođe dan a da se ne pomoli za svoje Hasićane. Izraz ljubavi prema Hasiću pokazat će i ovoga ljeta. Kaže mi: “Ružo, tko zna hoću li doživjeti zlatni, zato ću na ljeto proslaviti rubin jubilej“.

Stoga, ovim putem šaljemo obavijest i poziv:

Dragi naši Hasićani, župljani sadašnji i bivši župe Majčinstva Blažene Djevice Marije Hrvatske Tišine, svi prijatelji i ljudi dobre volje:

15. srpnja 2018. godine na bogoslužje u Donji Hasić.

Ispred kapelice sv. Antuna Pustinjaka

slavit će se u 11 sati sveta misa prigodom

40. obljetnice svećeništva MIJE BLAŽANOVIĆA

Svi ste dobro došli da zahvalimo Bogu za tolike godine služenja Gospodinu i pomoganju ljudima u nevolji.

Poslije slavlja svete mise također ste pozvani na zajedničko blagovanje i druženje.

Godišnji su odmori, pa tko može isplanirati prisustvovati ovome jedinstvenome događaju u našem Hasiću bit će dobro došao!

Ruža Sarić Šušnjara