Slavljenički domjenak don Mije Blažanovića

Bio je zaista lijep osjećaj naći se u društvu starih znanaca, susjeda i prijatelja, od kojih se mnogi međusobno nisu susreli i vidjeli godinama, a neki i desetljećima!

Piše: Željko Brandić

U subotu, 14. 7. 2018. u školi u Donjem Hasiću održan je slavljenički domjenak povodom proslave četrdesete obljetnice svećeništva don Mije Blažanovića. Proslavi se odazvao lijep broj Hasićana, od najstarijih do najmlađih. Bio je zaista lijep osjećaj naći se u društvu starih znanaca, susjeda i prijatelja, od kojih se mnogi međusobno nisu susreli i vidjeli godinama, a neki i desetljećima!

Za dobro ozračje pobrinula se organizatorica i domaćica proslave Dragica Mišić Fuglinski, a odličnu zabavu upotpunilo je obilje hrane i pića, te pjesma i ples uz harmoniku.

Slavljenik don Mijo, u čiju je čast i organizirano ovo druženje, u svom se kratkom obraćanju zahvalio svima što su odvojili dio svog vremena kako bi nazočili ovom druženju, te pozvao sve da se i sutra, kada je vrhunac ovog slavlja, u što većem broju odazovu i dođu na proslavu.

A kako je sve izgledalo ove prekrasne večeri, možete pogledati u fotogaleriji i video-zapisima.

VIDEO

Don Mijo Blažanović Mišo rođen je 26.2.1950. godine u Donjem Hasiću, od oca Ante i majke Ane rođene Barišić.

1965. godine, u dobi od 15 godina, odlazi u Rijeku gdje pohađa Salezijansku klasičnu gimnaziju, a školovanje je nastavio na teološkom fakultetu u Zagrebu.

Za svećenika je zaređen 25.6.1978. u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije po rukama kardinala Franje Kuharića. Mladu misu proslavio je 6.8.1978. u župnoj crkvi u Hrvatskoj Tišini.

23.2.1992. imenovan je za župnika u Wimmentalu (Njemačka), gdje već 26 godina predano naviješta radosnu vijest i služi bližnjima.