Put križa 2008.

Cvjetnica, 16. ožujka 2008.

I ove godine na Cvjetnicu, preko stotinu vjernika naše župe u pobožnosti puta križa molilo je za: obraćenje mir i obnovu župe, sve poginule u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu, za „protjerane pred vojskom“, za prijatelje i neprijatelje.

Već drugu godinu u znak sjećanja na KRIŽNI PUT koji je ova župa posebno strašno i teško doživjela 1992., kada je u potpunosti protjerana sa svojih ognjišta, a do danas se vratila samo djelomično, na Cvjetnicu vjernici obavljaju pobožnost Puta križa kroz cijelu župu: od Urije do Novog Sela.

Četiri su postaje u Gornjem Hasiću, tri u Donjem Hasiću, tri u Hrvatskoj Tišini, četiri u Novom Selu. Posljednja je na groblju u Novom Selu.

Nakon pobožnosti slijedi sveta Misa za sve sudionike. Prošle godine su sudjelovala 72 vjernika, a ove godine s prve postaje je krenulo 93. Mnogi su čekali kod pojedinih postaja jer im godine i zdravlje ne dozvoljavaju ovako dugo i iscrpno hodočašće.

Po lijepom i prekrasnom danu ovogodišnje Cvjetnice, kroz cijelu župu je putovala molitva i pjesma naroda Božjega koji iščekuje svoje uskrsnuće i bolje dane života župe Tišina!

Lijepa hvala svima koji su sudjelovali i molili na spomenute nakane!

  • Put križa 2012. Put križa 2012.
  • Put križa 2011. Put križa 2011.
  • Put križa 2010. Put križa 2010.
  • Put križa 2009. Put križa 2009.