Promocija knjige "Na Žendragu", autora Stjepana Blažanovića Brace

U petak, 13.10. 2017. godine u Zagrebu je održana promocija knjige "Na Žendragu", autora Stjepana Blažanovića Brace

Piše: Željko Brandić

U opuštenoj i emotivnoj atmosferi uz veliki broj posjetitelja, ljubitelja pisane riječi ali i uz podršku dragih prijatelja i poznanika, naš hasićki pisac i pjesnik Stjepan Blažanović Braco u Zagrebu je predstavio svoju zbirku pjesama „Na Žendragu“.

O knjizi, koju sačinjava zbirka od stotinjak pjesama, govorili su recezenti Ivan Boždar i Josip Palada, te urednica gđa Slavica Butković.

Promocija je održana u petak 13. listopada 2017. godine u Zagrebu, Preradovićeva 5, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Iskrene čestitke Braci za objavu nove knjige!

FOTO | Slavica Butković/Facebook

Stjepan Blažanović Braco rođen je 20. lipnja 1953. godine u Donjem Hasiću. Prve literarne radove objavio je u nižim razredima osnovne škole. Dobitnik je nagrade Književnog časopisa za djecu "Zmaj". Tijekom srednje škole objavio je više nagrađenih pjesama i pripovjedaka u novinama i kalendarima, te knjigu aforizama "U spomen" (Gradačac 1972.). Studirao je književnost i filozofiju u Zagrebu, baveći se pisanjem i glumom u Zagrebačkom kazalištu mladih. Uz više književnih priloga objavio je i knjigu "Priče sa Žendraga" (Bos. Šamac, 1973.). Godine 1980. objavio je "Pjesme iz dnevnika", a zbirku pripovjedaka "Smjena krilatih vitezova" objavio je 1987. godine.

1995. godine objavio je "Hrvatski rječnik: najučestalijih 7500 razlikovnih riječi hrvatskog i srpskog jezika", a 1997. "Rječnik hrvatskog književnog nazivlja".

1999. godine objavio je roman "Satnik Ante Portas" (288 str.), prvi dio ratne i poratne trilogije pod zajedničkim naslovom "Ratoslovlja".

Drugi dio trilogije, roman "Posavski zmaj" (279 str.), objavio je 2001. godine, a 2003. godine slijedio je "Dnevnik ranjenika" (285 str.), treći roman "Ratoslovlja".