Projekt uređenja arterca prošao na javnom natječaju Federalnog ministarstva

Dobre vijesti za Hasić! Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica svojom odlukom od 10.04.2018. prihvatilo je financiranje projekta adaptacije i uređenja hasićkog arterca i prostora oko njega.

Piše: Željko Brandić

Projekt od iznimnog značaja za naše selo, “Projekt uređenja arterca i parkirnih mjesta”, prošao je na javnom natječaju za program pomoći održivog povratka, kojeg je pod nazivom "Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine" krajem prošle godine raspisalo Federalno  Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

U odluci Ministarstva od 10.04.2018., pod stavkom “Ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu”, kao projekt koji ispunjava uvjete iz Javnog oglasa naveden je i hasićki projekt uređenja arterca i prostora oko njega.

Projekt će se, dakle, financirati iz sredstava Federalnog  Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica!

Kako smo već pisali, osnovni cilj projekta uređenja arterca je dodatno aktiviranje tog dijela sela. Obnavljanjem postojećih sadržaja i unošenjem novih prema današnjim potrebama, arterac i prostor oko njega postali bi i aktivan i atraktivan dio sela, mjesto na kojem će se moći relaksirati, odmarati, uživati na čistom i svježem zraku, u ugodnoj tišini i savršenom miru. Naravno, uz čašu svježe vode s arterca!

Prema projektu, na prostoru zahvata gradit će se zgrada od čvrstog materijala u kojoj će biti smješten arterac, uz nju će se nalaziti drveni paviljon s nadstrešnicom i klupama za sjedenje, a do arterca i paviljona vodit će popločana staza. Uredit će se i travnata površina, koju će  dodatno oplemeniti aleja ukrasnog drveća, a na rubnim dijelovima travnjaka nalazit će se i parkirališta za automobile i bicikle.

N.B.: na istom natječaju prošao je i projekt asfaltiranja makadamske ceste u Jelasu. O tome uskoro!