Obavljena primopredaja novca prikupljenog donacijama

Piše: Željko Brandić

U utorak, 6.2.2018. u školi u Donjem Hasiću obavljena je primopredaja novca prikupljenog donacijama Hasićana koji žive u Beču i okolici. Iznos od 2.540,00 EUR uručen je predsjedniku mjesne zajednice Donji Hasić Luki Mikiću, te blagajniku Jozi Brandiću. Primopredaji su prisustvovali i bivši predsjednici MZ Mija Brandić (Donji Hasić) i Blaž Antunović (Gornji Hasić), te sadašnje članice Savjeta MZ Donji Hasić Mara Ević i Marta Mikić.

Istog dana obavljena je i isplata duga izvođačima radova (Nusret Gluhić, te tvrtke „AKI-RAD“ Šamac i „Energo Sistem“ Brčko), čime su preostale neizmirene obveze svedene na nulu. Dug je, dakle, u cijelosti otplaćen. Slike s primopredaje kao i slike snimljene pri isplati duga izvođačima radova možete pogledati u fotogaleriji:

Riječi zahvale svim donatorima u svoje osobno ime i u ime sadašnjeg predsjednika MZ i svih Hasićana povratnika je uputio donedavni predsjednik MZ Donji Hasić Mija Brandić, za čijeg je mandata započet projekt izgradnje i uređenja svlačionice:

Dragi Hasićanke i Hasićani,

zahvaljujemo vam se u svoje osobno ime te u ime svih Hasićana povratnika, Hasićana diljem svijeta, na iskazanoj ljubavi i osjećaju pripadnosti svojim Hasićima.

Vašim prikupljenim sredstvima na donatorskim danima, sa radošću konstatiramo da smo sve svoje obveze prema izvođačima radova na svlačionici igrališta Hasići danas konačno izmirili. Hvala Vam svima koji ste se u Austriji uključili u ovu akciju te darovali sredstva, podržali aktivnosti u izgradnji infrastrukturnih objekata u našim Hasićima.

Osobno se zahvaljujem na potpori, što smo izmirenim obavezama vratili osmijeh na lice ljudima koji su vodili ove projekte te što stvaramo preduvjete daljim aktivnostima u obnovi našeg Hasića.

Idemo dalje za još ljepše i uređenije naše Hasiće!

U Hasiću 06.02.2018.g

Podsjetimo, akcija prikupljanja novca za potrebe MZ Donji i Gornji Hasić započela je susretom Hasićana 28.1.2018. u Posavskom domu u Beču, nastavila se u sljedećim danima, a završila 5.2.2018. kada je pristigla zadnja donacija.

Akcija je organizirana s ciljem prikupljanja novca za vraćanje duga nastalog pri izgradnji svlačionice na igralištu. Donacijama bečkih Hasićana u tome se i uspjelo: ukupan dug izvođačima radova iznosio je 2.464,20 EUR (ili 4.805,19 KM, iznos duga možete vidjeti u ovom Izvješću), a prikupljeno je 2.540,00 EUR. Dug se, dakle, zahvaljujući donacijama u cijelosti vratio!

U donatorskoj akciji sudjelovale su 34 hasićke obitelji (među njima i nekoliko prijatelja Hasića).

Istovjetna akcija pomoći Hasiću trebala bi se sprovesti u još nekoliko europskih zemalja u kojima živi veći broj Hasićana. Uz Austriju, to su još Njemačka, Švicarska i Hrvatska (više informacija u dokumentu ispod ovog teksta). Novac prikupljen tim donacijama upotrijebit će se za buduće projekte u Hasiću. Planova ima puno, a mnogi pripremljeni projekti se ne mogu započeti zbog nedostatka financijskih sredstava. Ova akcija bi trebala omogućiti da se napokon krene s mrtve točke, i da se neki od zacrtanih projekata uz pomoć Hasićana iz iseljeništva u kratkom vremenu i ostvare. U nastavku, ponovno objavljujemo zamolbu predsjednika MZ Hasićanima diljem svijeta da se uključe i svojim dragovoljnim prilozima (koliko tko može!) pomognu u ovom i svim budućim projektima: