Predstavljamo projekt uređenja arterca i prostora oko njega

I Donji Hasić uskoro dobija oazu mira i tišine, prostor za uživanje, mjesto na kojem će se moći relaksirati, odmarati, uživati na čistom i svježem zraku, u ugodnoj tišini i savršenom miru. Zelena oaza u samom srcu sela!

Piše: Željko Brandić

Željni ste odmora, mira, tišine? Tražite mjesto za bijeg od gradske vreve, odmak od svakodnevnog boravka u zatvorenim prostorijama ispred računala i rado biste se odmorili u zelenilu, na čistom zraku, u ugodnoj tišini?

Sve to, pa i više, uskoro ćete naći u Donjem Hasiću, u samom centru sela, na prostoru gdje se danas nalazi kapelica i arterac!

U nekoliko riječi: I Donji Hasić uskoro dobija oazu mira i tišine, prostor za uživanje, mjesto na kojem će se moći relaksirati, odmarati, uživati na čistom i svježem zraku, u ugodnoj tišini i savršenom miru!

Predstavljamo Vam projekt uređenja arterca i prostora oko njega, zahvat koji će, vjerujemo, oduševiti svakoga bez iznimke.

Evo kako će, nakon uređenja, sve izgledati:

Projekt "Arterac" - zelena oaza mira i tišine u samom srcu sela

Osnovni cilj projekta je dodatno aktiviranje prostora oko arterca obnavljanjem postojećih sadržaja te unošenje novih prema današnjim potrebama. Prostor se želi urediti tako da postane i aktivan i atraktivan dio sela. U prostoru zahvata definirano je nekoliko funkcionalnih cjelina koje se prostorno i oblikovno isprepleću i prožimaju. Riječ je o:

- zgradi od čvrstog materijala s toplinskom izolacijom u kojoj je smješten arterac,

- drvenom paviljonu s modernom nadstrešnicom - zoni za odmaranje s klupama za sjedenje,

- popločanoj stazi za prilaz paviljonu i artercu,

- parku s alejom ukrasnog drveća, i

- parkiralištima za automobile i bicikle.

Drveni paviljon ispred zgrade arterca zamišljen je kao zona za sjedenje i relaksaciju, ali i kao zona za okupljanje, druženje

Sama struktura prostora oko arterca neće se previše mijenjati, radit će se samo manje preinake, primjerice sadnja male aleje ukrasnog drveća između kojih su asfaltirana parkirališna mjesta. Travnjak će se obnoviti sijanjem nove trave. Decentna rasvjeta osvjetljavat će parkiralište i stazu, te sam paviljon i prostor u njemu. Dovoljno za savršeni ugođaj!

Facit: Projekt „Arterac“ je dobro osmišljen projekt, usmjeren na poboljšanje kvalitete života stanovnika Donjeg Hasića, i stoga sve pohvale pokretačima ovog projekta i zahvala svima koji sudjeluju u njegovoj realizaciji!