Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i uređenju arterca u Donjem Hasiću

Ugovorena vrijednost radova (koji uključuju izgradnju nove bunarske kućice sa nadstrešnicom, uređenje parkinga i okoliša) je 41.255KM, a izvođač radova je poduzeće GRADNJA INVEST 2 d.o.o. iz Odžaka

Piše: Željko Brandić

U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i uređenju arterca u Donjem Hasiću. Izvođač radova će biti poduzeće GRADNJA INVEST 2 d.o.o. iz Odžaka.

Ugovorena vrijednost radova (koji uključuju izgradnju nove bunarske kućice sa nadstrešnicom, uređenje parkinga i okoliša) je 41.255 KM, a gradnja se izvodi uz financijsku potporu Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe. Ministarstvo će financirati radove u vrijednosti od 33.004 KM,  a mjesna zajednica Donji Hasić u projektu će sudjelovati sa 8.251KM.

Plaćanje ugovorenog iznosa izvođaču će se izvršiti u dva dijela, i to 8.251,00 KM od ukupne vrijednosti platit će MZ Donji Hasić kada radovi budu završeni u tom omjeru, a drugi dio od 33.004 KM platit će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u roku od 90 dana nakon završetka radova i nakon što zajednička Komisija izvrši prijem ugovorenih radova.

Ugovor su potpisali: u ime MZ Donji Hasić predsjednik MZ Luka Mikić, u ime izvođača radova direktor Gradnja Investa Ivan Begić i u ime Federalnog ministarstva kao naručitelja radova dr. sci. Edin Ramić, ministar.

Ugovor o izvođenju radova stupit će na snagu nakon dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora od strane izvođača radova (bankovna garancija u vrijednosti od 10 ugovorenih radova), a nakon toga će se započeti s radovima.