Održan Treći susret Hasićana u Beču

Piše: Željko Brandić

U nedjelju, 11. 3. 2018. u Posavskom domu u Beču održan je treći susret Hasićana koji žive u tom gradu. Kao i sva dosadašnja, i ovo, treće po redu druženje Hasićana proteklo je u ugodnom i opuštenom ozračju, te u srdačnim i prijateljskim razgovorima.

Ilija Meščić, povjereniK MZ Donji i Gornji Hasić za područje Austrije u službenom je dijelu Susreta izvijestio nazočne o dosadašnjim aktivnostima, te planovima za tekuću godinu: u ovoj će se godini organizirati veliko druženje Hasićana u Beču, „Hasićka večer“, koja će se održati u subotu 13.10.2018. u Casablanci (Wien 23; Perfektastrasse 81) s početkom u 19 sati. U tu svrhu bit će tiskani različiti promotivni materijali (plakati, majice...), koji će, kao i ulaznice za Hasićku večer, biti distribuirani tijekom narednih mjeseci.

Na ovom susretu pristigla je još jedna donacija za potrebe MZ Donji Hasić, točnije za projekt uređenja Doma kulture. Donaciju od 50 EUR dali su Marija Vlašić i Mario Slunjski.

Na kraju susreta istaknuta je potreba da ovakva druženja budu intenzivnija, tj. da se što češćim i redovitim susretima još više pojača zajedništvo Hasićana u Beču.

Vidimo se na sljedećem susretu!