Održan Drugi susret Hasićana u Beču

Piše: Željko Brandić

U nedjelju, 18. 2. 2018. u Beču je održan Drugi susret Hasićana koji žive u tom gradu, a svojim gostoprimstvom tradicionalno su se dobrim domaćinima pokazali djelatnici Posavskog doma gdje je susret i održan.

Večer druženja Hasićana protekla je u ugodnom ozračju. Bio je zaista lijep osjećaj naći se u društvu starih znanaca, susjeda i prijatelja s kojima se provelo dobar dio života, s kojima se dijeli zajednička prošlost!

Na susretu se čuo i žubor nekih novih glasova, vidjela su se neka nova lica, a posebnu radost pričinjavala je prisutnost nekoliko mladih Hasićana i Hasićanki.

U radnom dijelu susreta prihvaćen je prijedlog o osnivanju Zajednice Hasićana u Beču, koja će djelovati pod nazivom „Hasićani Beč“.

Nova donacija

Na ovom susretu pristigla je još jedna donacija za potrebe MZ Donji Hasić, točnije za projekt uređenja Doma kulture. Marko Meščić Kigen, koji zbog drugih obveza nije stigao nazočiti prethodnom (donatorskom) susretu Hasićana na kojem se prikupljao novac za vraćanje dugova nastalih pri uređenju svlačionice, na ovom susretu donirao je 100 EUR za projekt "Dom kulture u Donjem Hasiću". Donirani će novac, kao i prethodni put, u dogledno vrijeme biti uručen predsjedniku i blagajniku MZ Donji Hasić.

Akcija dragovoljnog doniranja novca se, dakle, nastavlja i trajat će dulje vrijeme: ovaj put novac se donira za projekt uređenja Doma kulture u Donjem Hasiću. Svi koji svojim donacijama žele pomoći ovaj već odavno započeti, a zbog nedostatka financijskih sredstava nikad završeni projekt, neka se jave povjerenicima Mjesnih zajednica Donji i Gornji Hasić Iliji Meščiću Bukiju i Ivici Popiću Ćivi. Imena svih donatora naći će se na ovom popisu:

I, zaključno, ono najvažnije:

Na susretu je odlučeno da će se idući, treći susret Hasićana održati u nedjelju 11. 3. 2018. na istomu mjestu i u isto vrijeme (Posavski dom u Beču, 15. kotar, Schwendergasse 16, s početkom u 16:00 sati).

Zajednička želja svih je da ovakvi susreti i druženja prerastu u tradiciju.