Navijačke „pripreme“ uz čobanac i prasetinu

Kako se bliži polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji, nogometna groznica koja je zahvatila cijeli svijet, primjetna je i u Donjem Hasiću.

Piše: Željko Brandić

Nastavlja se hrvatska nogometna bajka, kojom je opijena i zaluđena cijela nacija, svi Hrvati gdje god se nalazili. Vatreni su u Rusiji srušili Nigeriju, zatim glasovitu i uglednu Argentinu, pao je i Island, pa Danska, a onda za kraj i domaćin Rusija.

I Donji Hasić je u navijačkoj euforiji, koju Vatreni svojim igrama samo još pojačavaju! Osnovna škola u Donjem Hasiću u subotu 7. srpnja 2018., pred utakmicu s Rusijom, pretvorena je u navijačku bazu, a dobru atmosferu uljepšalo je i obilje hrane i pića kojim su se navijači dodatno „zagrijavali“ pred odlučujuću utakmicu. Naime, čobanac za navijače skuhala je Ružica Mikić (supruga Luke Mikića), za prase su se pobrinuli Robert Ević Čordo i njegova supruga, a kolače su donijele Mara Stojanović (r. Petričević, Zlajina sestra) i Jasmina Ević, supruga Bernarda Evića.

Podizanje navijačke temperature na hasićki način tj. pripreme za navijanje pred utakmicu naših nogometaša u važnom susretu protiv Rusije izgledale su ovako:

FOTO: Bernard Ević Beno

I na kraju, iako (nažalost) nemamo slika snimljenih tijekom i nakon trijumfa Hrvatske nad Rusima (možda će netko i poslati?!), sigurni smo da je i Donji Hasić glasno, ludo i žestoko proslavio prolazak Vatrenih u polufinale. Bila je to, treba li uopće sumnjati, luda i nezaboravna hasićka noć…

P.s.: Istoga dana, netom prije ovog „zagrijavanja“, održan je zajednički sastanak predsjednika mjesnih zajednica Donji i Gornji Hasić i predstavnika Udruge Hasićani. Na sastanku je izabran organizacijski odbor za predstojeći turnir: za predsjednika Odbora imenovan je Pero Vučković kao predstavnik Udruge, a za zamjenike su imenovani predsjednici mjesnih zajednica Luka Mikić (DH) i Ilija Bratić (GH). U Odbor su izabrana tri predstavnika MZ Donji Hasić, tri MZ Gornji Hasić i tri predstavnika Udruge Hasićani. Turnir će se održati u subotu 11. kolovoza 2018. (B.E.)