Misija Betlehem

Hrvatska Tišina, studeni 2011.

Piše: Fra Joso Oršolić

Fra Mika- Miljenko Stojić je prije deset-petnaest dana javio kako župu Tišinu želi posjetiti sestra Klara iz zajednice sestara MISIJA BETLEHEM (www.missionebelem.it).

Sestre su tek od prije nekog vremena (par godina ) s jednom kućom u Međugorju. Njihova misija je u samom naslovu: NEKA SE ISUS PONOVNO RODI SVAKOM ČOVJEKU.

Sestre ove zajednice, kojih ima šezdesetak u cijelom svijetu, traže ljude koji su izgubljeni u ovome svijetu, susreću ih na ulici, druže se s njima i pokušavaju im pomoći.

Sve što sakupe u jednom mjesecu, novčanih sredstava ili bilo što drugo, to na kraju mjeseca podijele. Tako smo vjerojatno i mi dobili ovaj prilog za Božićne pakete. Njihova je želja bila vidjeti Posavinu i župu Hrvatsku Tišinu.

Nadam se, da ćemo ipak - barem ovaj puta, shvatiti koliko se ljudi, kad mi to već ne znamo i ne možemo, brine za našu župu i koliko im je stalo da ovo stanje duha, našeg duhovnog siromaštva pomaknu s mrtve točke.

U ime župljana župe Tišina iskreno zahvaljujem zajednici sestara MISIJA BETLEHEM na prilogu za obiteljske pakete, ali se isto tako nadam kako ćemo se i sami uključiti i pomoći onima koji su u većoj potrebi od nas samih!