Krštenje Lare Ruiz Blažanović

(PRVO KRŠTENJE 2010. GODINE U NAŠOJ ŽUPI)

Piše: fra Joso Oršolić

Kao što je prije dvije godine (12. 7. 2008) u našoj župnoj crkvi kršten Fran Ruiz Blažanović, sin Francisca Javier Ruiz Miguel i Glorie Blažanović, tako je ova obitelj obradovala našu župu krštenjem i svoga drugog djeteta Lare Ruiz Blažanović (3. 7. 2010).

Pozdravljajući roditelje male Lare kao i djedove i bake i sve okupljene vlč. Mijo Blažanović nije mogao sakriti radost i sreću koju pružaju djeca a pogotovu kada se krštavaju i postaju djeca Božja i još je to ljepše kada je u Hrvatskoj Tišini od koje su mnogi digli ruke pa više i ne misle na svoju Tišinu.

Vlč. Mijo je župnik na njemačkim župama sv. Josip i sv. Osvald. Uz svoje župničke obveze ne zaboravlja ni svoju rodnu župu. Ne samo da dolazi krstiti djecu svoje rodbine nego se brine i za obnavljanje naše župne crkve koja je svakim danom sve ljepša. Kao što je prije sedam godina svojim lijepim prilogom sa svojeg srebrnog misnog slavlja pomogao početke radova tako je i ove godine pomogao uređenje crkve vitrajem sv. Pavla.

U ime naše župe i svih župljana iskreno zahvaljujem Miji i svima koji pomažu, pa i onima koji su nas zaboravili i želim svaki Božji blagoslov!