Hasićka druženja

Piše: mr.sci. Josip Sarić

U iščekivanju Nove 2017.godine u Hasiću su se u blagdanskom ozračju i druženju odbrojavali zadnji dani stare 2016. godine. U razdoblju od Božića do Nove godine na područje naše župe stigne znatno veći broj naših ljudi nego što ih stalno obitava. Tako se u selu mogu vidjeti i brojne automobilske tablice iz Njemačke, Švicarske, Austrije i Hrvatske. Tako naša sela nakratko ožive i zasjaju brojnim svjetlima. Ponajviše se događaju večernja druženja i posjete prijateljima, obzirom da su u to doba godine najkraći dani i noć traju vrlo dugo.

Tako su se u obitelji Luke i Ruže Bjelobrka našli Sarići i Šinkovi, te rođak Ivo Bjelobrk sa suprugom Anom koji su stigli iz Hrvatske Kostajnice.

Uz gostoprimstvo domaćina Luke i Ruže, te kćerke Angeline druženje je potrajalo dugo u noć. Bila je to prilika za obnovu mnogih sjećanja i prepričavanja događaja iz mladosti.

Kod Joze Evića – Gubera i sestre Marte okupilo se društvo prijatelja i susjeda Vučković Ive (Joke) i Matka sa suprugama, te strine Ane (Pešence).

Lijepo je Hasićane vidjeti da održavaju međusobne veze i vezu sa zavičajem.

Uz pucketanje peći na drva evocirane su brojne uspomene i ispričane dogodovštine proteklog vremena.

Do neke druge prilike.