Molitveni susret 22. rujna 2010.

KAKO MAJKA PRIVLAČI SVOJU DJECU

Piše: Miroslav Baotić

Hrvatska Tišina, župna crkva Majčinstva BDM, 22. rujna 2010. Tišina je i opet, kako župnik fra Joso voli kazati, bila pjesma.

Srijeda je, sredina tjedna, dan običan kao i svaki drugi za ovu pustu posavsku ravan. No u Hrvatsku Tišinu zaputilo se u poslijepodnevnim satima točno sedamnaest autobusa i veliki broj osobnih automobila iz raznih krajeva BiH i R Hrvatske. Tako skupljeni, negdje oko tri i pol tisuće vjernika, hodočastili su Gospi Tišinjskoj i molili za sebe, svoje obitelji; za zdravlje duše i tijela, za obraćenja i mnoštvo drugih nakana koje su donijeli sobom.

U pozdravnom govoru župnik fra Joso Oršolić kazao je nazočnim hodočasnicima kako nitko i nikada ne može zaboraviti na ljubav i toplinu kojima ga je majka privlačila ali još veća i snažnija je ljubav naše nebeske Majke koja nas iz mjeseca u mjesec, iz molitvenog susreta u molitveni susret privlači i dozivlje u Hrvatsku Tišinu da joj se molimo, da svoje živote predamo njenome Sinu našem Gospodinu, Spasitelju Isusu Kristu.

Molitveni susret je predvodio fra Ivo Pavić, sin ove župe, a sv. misu zajedno s njim su slavili fra Gabrijel Tomić – čuvar svetišta Gospe Olovske i domaćin, župnik fra Joso Oršolić.

Kao i uvijek u Tišini, ovo je bila dobra prigoda za sv. ispovijed – sakrament pomirenja. Kako je sav program bio vani ispred glavnog ulaza u crkvu, prilika za ispovijed je bila unutra, što su vjernici i iskoristili.

U duhovnoj pripravi koja je započela oko 17 sati fra Ivo je pozvao vjernike da se odreknu grijeha; čaranja, vračanja, reikija, joge, transcedentalne meditacije, okultizma svake vrste, horoskopa, astrologije, gledanja u grah, u karte, salijevanja strahova, praznovjerja, lažne pobožnosti, crnih misa, utjecaja raznih sekti, odlaska kod muslimanskih hodža po zapise……Zatim je uslijedila obnova krsnoga saveza nakon čega je fra Ivo molio – vezivao u IME ISUSOVO sve zloduhe koji tlače narod i upućivao ljude na ISUSA jer je on jedini Bog, Gospodin i Spasitelj kojemu nam se utjecati.

Kasnije je uslijedilo slavljenje svete mise. U propovjedi, koju su hodočasnici slušali što bi se kazalo bez treptaja, fra Ivo je kazao kako bi mnogi ljudi danas htjeli živjeti kao što su živjeli prije rata – to jednostavno nije moguće. Nadalje je kazao da je Bog možda i dopustio rat na ovim prostorima da nas prodrma, da nas razbudi. Ne može se više grešno živjeti, odgađati svoje obraćenje, ići u crkvu iz običaja, radi reda, živjeti na dvije stolice i služiti dvojici gospodara. Na kršćanima se mora vidjeti da su kršćani u svojim životima, a ne da kada izađu iz crkve nema razlike od onih koji ne idu u crkvu i ne štuju Boga, koji psuju, proklinju, rade pobačaje, bave se stvarima koje su mrske Gospodinu itd.

Osvrnuo se i na aktualnu opasnost od poplave rijeke Save i kazao kako molitva može doista zaštititi ljude, njihova imanja i dobra koje posjeduju ali ta molitva mora biti iskrena i žarka. Moramo svi više i iskrenije moliti i to sa autoritetom, sa onim autoritetom koji nam je ostavio naš Spasitelj, moramo moliti i tražiti pomoć U IME ISUSOVO u čemu će nam također pomoći i zagovor naše nebeske Majke.

Slavljenički tim i ovoga puta je bila grupa „Pax“ iz Tolise.

Na kraju molitvenog susreta župnik je zahvalio svim hodočasnicima što su se došli moliti Gospi Tišinjskoj te ih pozvao na nadolazeću trodnevnu duhovnu pripravu za patron župe koja započinje 6. listopada, a sama proslava zaštitnice župe bit će 9. listopada.

 • Molitveni susret 11. srpnja 2012. Molitveni susret 11. srpnja 2012.
 • Molitveni susret 9. travnja 2012. Molitveni susret 9. travnja 2012.
 • Molitveni susret 11. ožujka 2012. Molitveni susret 11. ožujka 2012.
 • Molitveni susret 11. veljače 2012. Molitveni susret 11. veljače 2012.
 • Molitveni susret 11. listopada 2011. Molitveni susret 11. listopada 2011.
 • Molitveni susret 28. travnja 2011. Molitveni susret 28. travnja 2011.
 • Molitveni susret 11. travnja 2011. Molitveni susret 11. travnja 2011.
 • Molitveni susret 11. ožujka 2011. Molitveni susret 11. ožujka 2011.
 • Molitveni susret 11. veljače 2011. Molitveni susret 11. veljače 2011.
 • Molitveni susret 11. kolovoza 2010. Molitveni susret 11. kolovoza 2010.
 • Molitveni susret 12. srpnja 2010. Molitveni susret 12. srpnja 2010.
 • Molitveni susret 11. travnja 2010. Molitveni susret 11. travnja 2010.
 • Molitveni susret 11. ožujka 2010. Molitveni susret 11. ožujka 2010.
 • Molitveni susret 11. kolovoza 2008. Molitveni susret 11. kolovoza 2008.
 • Deset tisuća vjernika na misnom slavlju u Hrvatskoj Tišini! Deset tisuća vjernika na misnom slavlju u Hrvatskoj Tišini!