Druženje u Karlsruheu

Piše: Željko Brandić

Već više od 25 godina Hasićani su daleko od rodnog kraja i zavičaja, razasuti "od donjeg do gornjeg šarafa" po bijelom svijetu, "posijani" na pet kontinenata i u trinaest država svijeta. U tih 25 godina mnoga su nekadašnja čvrsta  prijateljstva izblijedila i pretvorila u rijetka, povremena viđanja, ali mnoga su se i nastavila, jača i čvršća nego ikad.

Hasićani ne bi bili to što jesu, Hasićani, da olako zaboravljaju svoje selo i ljude s kojim su nekada dijelili i lijepe i tužne trenutke. Gdje god se nalazili, u kojem god kutku svijeta bili,  u svakom su trenutku spremni na druženje i zabavu. Pronađu se, sjednu, pojedu, popiju, popričaju, zapjevaju. Sjete se onoga što je nekad bilo, a ponajviše lijepih trenutaka. Ružne ostave po strani.

Tako je bilo i krajem ovog tjedna, u subotu 23.9.2017. u njemačkom Karlsruheu, gdje se okupilo probrano društvance Hasićana. Druženju su se odazvali Ivo Katić Voda, Ivo Pejić Ivić, Marko Pejić Toci, Anto Pejić Toni, Ivo Vučković Joka, Luka Dragičević Lutić, Mijo Dragičević Bupe, Ilija Jelušić Ilica, Nenad Jelušić Pajto, Krunoslav Blažanović Kruno, Goran Pejić Kraba, Ivica Vučković Sliko, Marko Meščić Markić, Dragan Meščić Mele, njegov rođak Anto Marinčić iz Tišine, te Mario iz Đakova, Tomo iz Bugojna i  Bernard iz Virovitice.

Za sastanke i druženja Hasićanima najčešće ne treba povoda, ali sve je puno ljepše kad je povod druženju - momačko veče!  Naime, druženje u Karlsruheu bila je proslava momačke večeri Dragana Meščića - Meleta (58). Bilo je to ugodno druženje uz jelo, piće i „razgovore ugodne“, začula se i pokoja pjesma a naravno da je i šale i "šege" bilo u izobilju!

Momačka večer dosegnula je vrhunac kad je u društvo stigla vijest o rođenju male Jelene, Draganove kćeri, koju mu je supruga (23) donijela na svijet 23.9. u 23 sata i 23 minute u sisačkoj bolnici.

Našem Meletu iskrene čestitke i najlepše želje povodom rođenja kćeri, a ostalim Hasićanima s druženja srdačan pozdrav uz želju da se što češće ovako okupljaju!

FOTO, VIDEO | Ivo Katić - Voda